KSG

Το Kel-Tec KSG ή απλά KSG είναι μια καραμπίνα αμερικανικής καταγωγής της εταιρείας Kel-Tec που σχεδιάστηκε από τον George Kellgren. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό στον τρόπο λειτουργίας όπλο με φουτουριστικό σχεδιασμό. Και αυτό γιατί, το KSG δεν δέχεται γεμιστήρα, αλλά διαθέτει δύο εσωτερικούς γεμιστήρες, όποι εκεί τοποθετούνται 14 φυσίγγια των 12 σκαγιών (12ga) διαμέτρου 70mm ή 12 φυσίγγια με 12 σκάγια των 76mm.KSG Η αλλαγή από τον ένα εσωτερικό γεμιστήρα στον άλλο γίνεται χειροκίνητα.

Το KSG λειτουργεί χειροκίνητα, αφού η χειρολαβή που διαθέτει χρησιμοποιείται ως αντλία δράσης. H τροφοδοσία του όπλου είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα: ο χρήστης πρέπει να τοποθετήσει ένα-ένα τα φυσίγγια στους δύο ανεξάρτητους εσωτερικούς γεμιστήρες του όπλου, μέσω δύο «σχισμών» που βρίσκονται στο κάτω μέρος του όπλου, πισω από την λαβή. Αυτές οι «σχισμές» χρησιμοποιούνται και την αφαίρεση των άχρηστων πια καλύκων. Μόλις γίνει οι γεμιστήρες γεμίσουν (ή μόλις τοποθετηθεί τουλάχιστον ένα φυσίγγι), ο χρήστης θα πρέπει να τραβήξει προς τα πίσω έναν διακόπτη που βρίσκεται στο πάνω μέρος του όπλου, προκειμένου να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει.

To KSG διαθέτει και έναν διακόπτη ασφαλείας που βρίσκεται πάνω από την λαβή, επιτρέποντας έτσι αμφιδέξια χρήση. Ακόμη, το όπλο διαθέτει δύο ράγες Picatinny: Μία στο πάνω μέρος προκειμένου να τοποθετηθεί κάποιο στόχαστρο και άλλη μία, μικρότερη, ακριβώς από κάτω, δίνοντας έτσι την τοποτέθηση κάποιου άλλου αξεσουάρ, όπως κάποιας χειρολαβής για καλύτερο κράτημα. Σε γενικές γραμμές, το KSG είναι μία ικανή και σύγχρονη καραμπίνα του 21ου αιώνα με πρωτοποριακό σχεδιασμό.

Είδος φυσιγγιού: 12 Gauge Χωρητικότητα: 6+6,7+7
Ταχύτητα σκαγιών: ???m/s Μήκος όπλου: 660mm
Φυσίγγια ανά λεπτό: 28rds/min Μήκος κάννης: 470mm
Ωφέλιμη εμβέλεια: 25m Καθαρό βάρος: 3.1kg
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s